Decizia Guvernului de a renunta la acordul cu FMI i-a surprins pe democrati. In emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix, liderul grupului parlamentar al PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a declarat ca nu stia nimic despre ruperea acordului cu FMI, pe care o considera "o prostie".

"Nici vorba, nu s-a discutat asa ceva. Nu stiu nimic despre aceasta tema si chiar ca nu s-a discutat. Astazi, in Consiliul Aliantei nici vorba sa se discute asa ceva", a afirmat Cristian Radulescu.

Democratul sustine ca toata dimineata si-a petrecut-o cu membrii aliantei, care nu au fost informati despre decizia Guvernului. "Asta chiar e un studiu de caz, ramane sa vedem de unde pana unde", a comentat democratul.

Liberalii insa nu au fost surprinsi. Ei sustin ca problema s-a discutat si in alianta si in coalitie, iar Guvernul a actionat conform mandatului. Senatorul Puiu Hasoti apreciaza drept "ferma" pozitia Guvernului fata de FMI, care nu va mai fi obligat sa suporte presiunile facute de aceasta institutie financiara.

In plus, salariile bugetarilor nu vor mai fi inghetate, iar deficitul bugetar se va putea mentine la 0,5%.

"Discutii despre o eventuala rupere a acordului cu FMI au avut loc la nivelul aliantei, la nivelul coalitiei si Guvernul a actionat aici politic in conformitate", a declarat Puiu Hasoti.

Prezenta in emisiune, Tia Serbanescu, editorialist la Curentul, apreciaza ca Guvernul a actionat "curajos si riscant", dar va fi lipsit de alibiul FMI. "Acum, la orice constrangere economica lipsita de suport Guvernul se va descurca singur", a comentat Tia Serbanescu.