Festivalul de film de scurtmetraj "Alter-NATIVE" se desfasoara anul acesta, la Targu Mures, intre 2 si 6 noiembrie. La aceasta editie a festivalului au fost selectate, dintre cele 411 filme de scurtmetraj provenind din 39 de tari de pe toate continentele, un numar de 58 care vor intra in concurs.

Filme din Thailanda si teritoriile palestiniene sunt prezente pentru prima data la "Alter-NATIVE" in acest an.

Noul film al lui Dan Pita, "Femeia visurilor", va rula in premiera in cadrul festivalului. Filmul, bazat pe un roman de Rasvan Popescu, ii are in distributie, printre altii, pe Razvan Vasilescu, Dan Condurache, Adrian Pintea, Olga Tudorache, Irina Movila si Marius Bodochi.

De asemenea, vor fi prezente la Targu Mures filmele de lungmetraj "Moartea domnului Lazarescu" (regia Cristi Puiu) si "Marele jaf comunist" (regia Alexandru Solomon), care vor rula in afara concursului.

Actorul Ion Fiscuteanu de la Teatrul National din Targu Mures, protagonistul peliculei "Moartea domnului Lazarescu", va primi, joi seara, premiul "Alter-NATIVE", alaturi de realizatorul de filme Kovacs Andras din Cluj-Napoca, ajuns la varsta de 80 de ani.