Ion Iliescu le-a trimis inlocuitorilor din fruntea partidului o scrisoare lunga cat cuvantarile lui Ceausescu. Suparat ca-i fura pensia de ilegalist, Ion Iliescu si-a amenintat nepoteii ca-i va face de ras in public. E drept, partidul nu l-a marginalizat de tot. Are inca nevoie de el in vitrina partidului, ca sa-i ciuguleasca ficatii si firava pensie electorala!

Scrisoarea lui Iliescu n-a avut efecte in partid. L-a facut doar pe Geoana sa deschida bratele sa-si primeasca la sanul partidului pe tatal ratacitor. Nu e de mirare. Mana lui Iliescu a tremurat la fiecare rand si gloantele au trecut peste capetele celor pe care voia sa-i vaneze. Iliescu isi trage clonele de urechi ca duc partidul de rapa.

Ca fac pe ciocoii vechi si noi, ca au imagine proasta si ca nu se mai lipesc de oameni ca marca de scrisoare, cum facea el odata. Ca nu mai stie stanga ce face dreapta. Ca a crescut decalajul intre bogati si saraci, ca liderii partidului nu mai combat saracia. Ca nu s-a scuturat de corupti. Ca s-a abatut de la calea cea dreapta a stangii socialiste.

Pe scurt, un manifest pe care talharii partidului prefera sa-l considere un semn de resentiment si ramolisment.

Si poate ca au dreptate. Singura cale de starpire a saraciei gasita de PSD este speranta tot mai scazuta de viata a romanilor si expedierea fortei de munca in strainatate. Si ce legatura au ei cu imaginea proasta? Au controlat presa, au pastorit cele mai multe radiouri si televiziuni, au dispus de banii Guvernului pentru propaganda partidului si de cei europeni pentru mituirea electoratului.

Cat despre reprosul ca PSD nu a reusit marginalizarea coruptilor, prostanacul si handicapatul partidului i-a facut o oferta de bun simt: „Domnul Iliescu are obligatia de a ajuta PSD sa isi faca ordine. Sa scape de uscaturile, de capitalistii de cumetrie, de gastile pe care domnul Iliescu le-a demascat de foarte multe ori, dar pe care niciodata nu le-a aratat cu degetul, nominal".

Iliescu a tacut malc. Greu sa raspunzi cand ti-ai tiparit cartile si afisele electorale cu bani furati de la Bancorex si te-ai dat in barci si avioane cu pegra coruptiei locale si din Orientul Apropiat

Imagine proasta are comunistul Iliescu care umple tara de snoave.

Nu era el de parere ca proprietatea e un moft, restituirea padurilor o prostie istorica, iar alternanta la putere o boala, poate rusinoasa, a romanilor? Si daca e asa, de ce i-a lasat sa se puiasca pe langa el pe toti coruptii? Cand facea campanie electorala pentru ei, nu erau la fel de corupti? Oamenii promovati de el sunt cei care au pavoazat cu steguletele rosii bolsevice rapoartele de tara

ale Uniunii Europene, sa se integreze Romania intr-un cadru tovarasesc. Nu bantuie Iliescu si acum prin meandrele concretului, dand cu oistea-n gard si cu nucile-n perete? Si, cu voia dumneavoastra, ultima obiectie pe lista, nu el isi lasa sacosa la Procuratura, sa explice cum i-a omenit pe mineri si cum trageau teroristii din decembrie in toate pozitiile.

In plus, a dovedit ca nu prea stie sa piarda. Cand a simtit ca pierde in fata lui Mircea Geoana, Ion Iliescu i-a facut pe oameni cu ou si cu otet. Ca au fost adusi pe convocator oamenii lui Hrebenciuc, ca a fost masluit votul. Nu se supune vointei majoritatii. Si-a pus echipa de sunet sa repete papagaliceste placa despre coruptia si dictatura din partid.

L-a facut pe contracandidatul sau Geoana prostanac si handicapat, or, in prostanac statea speranta lupilor tineri, pe care bulimia perpetua ii tine agatati cu dintii de putere. Iliescu nu a mai ascultat pulsul partidului de mult si nu stie ca de prostanaci au nevoie grangurii din partid sa nu li se mai aminteasca mereu cum au facut primul milion.

Ca orice om care nu vrea sa imbatraneasca, Iliescu imbatraneste urat. Vorbeste de reforma partidului tocmai in zilele in care Geoana bate campii prin tara vorbind despre revolutia binelui pe care ar vrea el s-o aplice partidului si Romaniei.

Tehnic, Mircea Geoana este presedintele partidului, practic insa Nastase si Mitrea il poarta, ca pe papagali, pe umar si-l pun sa vorbeasca uneori in locul lor, sa nu se mai intepe ei in limba de lemn a discursurilor despre problemele neamului.

Revolutia binelui despre care vorbeste Geoana nu are nimic de-a face cu revolutia raului din partid despre care vorbeste Iliescu in misiva lui. Se bat amandoi in manifeste si, de departe, pumnii pe care si-i cara dau impresia ca PSD-ul e viu. In partid sunt unii care spun ca cearta dintre cei doi si gastile lor e o forma de democratie interna intr-un partid obisnuit cu unanimitatea.

Ironia sortii, PSD-ul sufera de boala congenitala a revolutionarismului, transmisa de Ion Iliescu la nastere. Aflat in opozitie, PSD-ul scoate mereu fum de pucioasa pe nari, iar cand se afla la putere nu stie ce sa mai faca sa se eternizeze acolo. PSD-ul s-a facut acum nu cu o revolutie, ci cu doua.

Generatia UTC-istilor si securistilor, ajunsa la maturitate, simte nevoia sa nu se mai bazeze doar pe revolutiile fostilor activisti comunisti. Vor propria lor revolutie care sa le dea legitimitate si sa-i scape de cicalelile revolutionarilor de profesie.

De ce l-a marginalizat Ceausescu pe Ion Iliescu? Pentru ca pana si Ceausescu si-a dat seama ca e prost. Tot de asta l-au folosit si smecherii din PSD.

Si cand n-au mai avut nevoie de el l-au trimis la plimbare! La revenirea la matca partidului, unul din complotistii pe care Ion Iliescu ii suspecteaza ca i-au dat papucii, onorabilul Viorel Hrebenciuc, a declarat: „Ne bucuram ca ati revenit din nou printre noi. Eu, personal, ma simt mai linistit...". Si cand Hrebenciuc e linistit, e bine! Doar Iliescu s-a facut negru!