Patru tinere aspirante la o cariera in lumea modelling-ului au fost trimise de agentia Smile in China, cu un contract fara acoperire. Au fost sechestrate, batute si maine, joi, 3 noiembrie, se vor intoarce acasa dupa ce au trecut prin purgatoriu.

Aceasta este doar o stire din ultima saptamana, dar prostitutia si afacerile necurate au radacini adanci in modelling-ul romanesc.

**

In numarul de noiembrie al revistei Tabu, editie dedicata exclusiv modei, se inregistreaza o premiera absoluta.

Pentru prima data o revista romaneasca pentru femei scrie despre lucrurile pe care tinerele manechine le rostesc pe la colturi: mogulii modelling-ului indeamna fetele la postitutie. Reportajul, bazat pe marturiile mai multor top-modele, prezinta cazurile celor mai importante trei persoane care promoveaza prostitutia in industria modei din Romania.

Primul caz este cel al unui domn influent care locuieste in Primaverii si prefera fetele pana in 20 de ani. Printre manechine e vazut drept „rafinatul", pentru ca fetele care accepta sa iasa cu el trec prin mana lui ca printr-o scoala de dans, gastronomie si bune maniere.

Cel de-al doilea caz este un nume care ingheata zambetul pe buze. In legea „la grande famillia" este si el un domn. „Fetelor lui", daca sunt cuminti, le plateste scoala, le cumpara masini si „dupa" le gaseste barbati si le aseaza la casa lor.

Iar cel de-al treilea personaj prezentat in reportajul Tabu este o doamna a modei romanesti, care inainte de '89 avea stranse legaturi cu ambasadele, unde facea plasamente de cea mai buna calitate.

Reportajul Moda, rampa a prostitutiei prezinta tehnicile de racolare a fetelor, vorbeste despre consecintele drastice pe care le suporta cele care spun "NU" , dar si despre cum poti sa ajungi escort girl la Milano.

Un reportaj incendiar realizat de Ioana Hodoiu pentru Tabu.