Ministrul Economiei, Codut Seres acuza unele sindicate, fara a face nominalizari, de jocuri politice, prin care incearca blocarea privatizarii anumitor companii din domeniile energetic si minier.

El a transmis chiar colegilor din Coalitie, iarasi fara a oferi nume concrete, sa renunte la aceste jocuri pentru ca oricum privatizarile si restructurarile vor fi duse la bun sfarsit.

Marile confederatii sindicale spun ca este posibil sa asistam doar la o declaratie ,,entuziasta'' din partea lui Seres.

Codrut Seres a declarat ca unele sindicate pun bete in roate procesului de privatizare si restructurare a unor companii din domeniul energetic si minier, prin amenintari cu greve, mitinguri si proteste. Fara a rosti nume, ministrul Economiei a cerut chiar si colegilor din Coalitie sa inceteze aceste jocuri politice.

''Jocurile politice nu vor impiedica MEC sa continue politica de privatizare si de restructurare. Exista presiuni de tot felul, in principiu presiuni sociale. Exista incercari de intimidare din partea unor sindicate, a mentionat Seres.''

Bogdan Hossu, presedinte CARTEL ALFA ''Nu avem nici o legatura. Nu ma simt vizat. Este probabil o declaratie entuziasta si noi putem sa spunem ca in politica sunt multe interese.'' presedinte Dumitru Costin Blocul National Sindical 'Este o declaratie ciudata.

Noi avem numai obiective economice si noi vrem numai binele angajatilor . Poate sunt si exceptii dar nu ne privesc pe noi.''