Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a solicitat autoritatilor sa investigheze modul in care un document confidential, din dosarul Petromidia, investigat de procuratura generala, a ajuns in posesia concurentilor.

Dupa cum se arata intr-un comunicat primit la redactie, conducerea Rompetrol va depune o plangere penala in acest sens.

"Recent, compania Rompetrol Rafinare a primit o cerere de chemare in judecata din partea firmei Faber Invest & Trade – a unsprezecea in intervalul 2004-2005 - la care au fost anexate documente cu statut de secret de serviciu, cum ar fi copia contractului de privatizare a rafinariei Petromidia si cea a unui document purtand antetul PNA, la care reprezentantii Rompetrol nu au avut acces, in ciuda cererilor repetate si legitime.

Este vorba de un material referitor la privatizarea rafinariilor Vega si Petromidia, purtand antetul Sectiei de Combatere a Coruptiei din cadrul PNA, si care o desemneaza ca semnatar pe d-na procuror Adriana Cristescu", se mai arata in document.

Dupa cum transmite Europa FM, procurorul Adriana Cristescu a cerut, joi, Consiliului Superior al Magistraturii sa ii apere reputatia profesionala dupa acuzatiile aduse de presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu.