Cat de rafinate sunt cele ma scumpe zece masini din lume? Nici un Ferrari, Bentley sau Lamborghini nu costa atat de mult pentru a intra pe aceasta lista. De fapt aceste trei masini enumerate par mai degraba comune in comparatie cu cele cele mai luxoase masini din lume.

In secolul al 19-lea, americanul Ward McAllister, omul care a inventat conceptul de definire a grupului de elita in materie de autoturisme, spunea: "Un om care are un milion de dolari poate fi la fel de fericit acum, ca si cum ar fi bogat".

In ziua de azi, pentru cei ce cauta in lumea intreaga masini extrem de scumpe, un milion de dolari nu prea mai inseamna ceva. De exemplu, incredibilul si sexy Saleen S7 Twin Turbo, fabricat in Europa costa 670.000 $, iar restul pana la un milion abia acopera cheltuielile cu asigurarea si combustibilul.

Cele mai scumpe masini din lume se potrivesc perfect zicalei : "Pozitiile de top aduc multa singuratate". Dorinta din spatele sentimentelor este cat se poate de inteles.

Cele mai scumpe masini din lume te pot transporta intr-un lux de nedescris : sedanul Maybach 62 detine un frigider, suporturi pentru cupe de sampanie, locurile pasagerior din spate se transforma cu usurinta in scaune pentru clasa business.

Reprezentantii de la Saleen estimeaza de exemplu, ca S7 poate atinge pana la 260 mph. Acest lucru o propulseaza printre cele mai rapide masini, daca nu cel mai rapid vehicul de strada produs in zilele noastre.

S7 nu este numai cea mai scumpa masina din lume, mai costa si cu 115.000 $ mai mult in Europa decat in America, cresterea de pret fiind de 21%. Acest lucru se intampla datorita faptului ca masina a fost construita pentru piata din Statele Unite. In Europa, S7 suporta modificari de amploare pentru a fi sigura din punct de vedere legal.

De exemplu, Saleen trebuie sa modifice sistemul de evacuare pentru a se incadra in normele europene.

"Dorim sa aducem aceasta masina si in Australia si Noua Zeelanda. Acest lucru ar insemna o mare provocare pentru noi, deoarece in aceste tari volanul este pe partea dreapta. Modificarile aduse masinii ar trebui sa fie insemnate.

Daca ne vom decide sa facem acest lucru, masinile exporate pentru Australia si Noua Zeelanda ar fi, de departe, cele mai scumpe", a declarat purtatorul de cuvant de la Saleen.

In frunte cu S7, cele zece masini din galeria de mai jos reprezinta, in prezent, cele mai scumpe masini de strada. Desi anumite masini nu sunt disponibile in America, calculul a fost facut in dolari pentru a determina pozitia masinii in top.

Chiar daca anumite masini au preturi diferite, in anumite regiuni ale lumii, fara a adauga taxele si impozitele, am luat in considerare valoarea cea mai mare. De exemplu, fabricantul olandez de automobile Spyker construieste mai multe editii diferite pentru C8, insa noi am luat-o in considerare pe cea mai scumpa de 326.000 $.

Lista celor mai scumpe masini din lume

1. Saleen S7 Twin Turbo

Tara de origine: Statele Unite

Pret : 670.384 $ in Europa, 555.000 $ in Statele Unite

Budweiser a spus despre sine ca este "regele berii". Saleen si-a castigat numirea de "regele masinilor" Este cea mai rapida si cea mai scumpa masina din lume.

2. Pagani Zonda C12S 7.3 decapotabila

Tara de origine: Italia

Pret: 598.025 $

Designerii italieni de la Pagani construiesc o super masina pe nume Zonda. Aceasta masina are un aspect salbatic si este recunoscuta pentru performantele si recordul de viteza. Modelul in discutie, Zonda C12S 7.3, decapotabilaa are 555 CP.

3.Koenigsegg CCR

Tara de origine: Suedia

Pret: 562.659 $

Aceasta masina suedeza este legala doar in anumite regiuni. In America nu intra in conformitate cu aspectele legale ale circulatiei pe sosele, insa se planuieste modificarea lor pentru a fi vandute incepand cu 2006. CCR are un motor de 4.7 litri, V8 si 806 CP .

4. Koenigsegg CC8S

Tara de origine: Suedia

Pret: 522.120 $

CC8S este cunoscuta ca fiind o masina mai putin puternica insa foarte exotica. Ca si CCR, CC8S are un motor V8 cu 655 CP.

5. Porche Carrera GT

Tara de origine: Germania

Pret: 484.151 $ in Europa, 440.000 in Statele Unite

Porche reprezinta una dintre cele mai de succes companii de masini sport. Carrera GT este un exemplu concret, este o masina de top, o decapotabila. Carrera GT are un motor de 5.7 litri, V10 si 605 CP.

6. Maybach 62

Tara de origine: Germania

Pret: 457.991 $ in Europa, 375.000 in Statele Unite.

Maybach este detiunut de Daimler Chrysler, fabricantul cel mai scump de sedan-uri din lume. Maybach 62 este mai lung, ofera aspecte de clasa buisness pe scaunele din spate si un spatiu impresionant fata de scaunele din fata. Numele autoturismelor Maybach, 57 si 62 sunt un omagiu aduse yachturilor. Numele unui iaht ne spune de fapt lungimea acestuia. La fel face si Maybach 57 (5.73 metri) si 62 (6.17 metri).

7. Mercedes-Benz SLR McLaren

Tara de origine: Germania

Prêt : 456.526 $ in Europa, 450.000 in Statele Unite.

Acest autoturism reprezinta emblema Mercedes. Vehiculul a fost construit in colaborare prestigiosul fabricant de automobile de curse McLaren.

8. Maybach 57

Tara de origine: Germanie

Pret: 389.226 $ in Europa, 324.500 in Statele Unite.

Maybach 57 este verisorul lui 62, pentru ca este putin mai scurt . Maybach 57 are un motor de 500 CP. In curand va fi de vanzare si varianta 57 S de 604 CP.

9. Rolls- Royce Phantom

Tara de origine: Marea Britanie

Pret:328.750 $

Rolls-Royce este detinut de BMW. BMW a restructurat modelul intr-o perioada in care in care nu s-au fabricat masini.

10. Spyker C8 Double 12 S

Tara de origine : Olanda

Pret: 325.560$

Spyker este un fabricant de automobile olandez al carui nume este familiar fanilor de curse cu automobile. Modelul C8 Double 12 S are probabil cel mai bizar exterior dintre modelele de pe lista.

Pentru mai multe informatii consultati site-ul StiriAuto.ro