A XV-a editie a Festivalul National de Teatru, ce va incepe duminica si va dura pana pe 13 noiembrie, la Bucuresti, cuprinde 30 de spectacole regizate de nume importante.

Criticul Marina Constantinescu, director artistic al festivalului, a selectionat spectacolele celor mai importanti regizori de teatru din tara, printre care Liviu Ciulei, Alexandru Tocilescu, Mihai Maniutiu, Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunza, Tompa Gabor, Laszlo Bocsardi, Alexander Hausvater, Felix Alexa sau Silviu Purcarete.

Festivalul se deschide duminica seara cu piesa „Sase personaje in cautarea unui autor dramatic", de Luigi Pirandello, in regia lui Liviu Ciulei, si se va incheia cu piesa „Cum doriti sau noaptea de la spartul targului", de W. Shakespeare, montata de Silviu Purcarete la Craiova.

Regizorul Mihai Maniutiu va fi prezent cu doua spectacole, „Electra" si „Woyzeck", montate la Teatrul National „Radu Stanca" din Sibiu, respectiv la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Vor fi prezentate si doua piese in regia lui Alexandru Dabija: „Asteptandu-l pe Godot", de Samuel Beckett, de la Teatrul „Sica Alexandrescu" din Brasov, si „Trei surori", de A. P. Cehov, de la Teatrul „Toma Caragiu" din Ploiesti.