Propunerea legislativa privind Legea Curtii de Conturi urmeaza sa fie aprobata tacit de Camera Deputatilor, dupa ce ieri presedintele de sedinta, Lucian Bolcas, a amanat dezbaterea proiectului pentru saptamana viitoare, iar termenul legal pentru vot final expira sambata.

Decizia a venit ca urmare a absentei initiatorilor din sala, a faptului ca proiectul nu avea intocmit un raport de catre Comisia de buget-finante, iar membrii comisiei nu erau in sala. "Aman dezbaterea proiectului pana luni pentru ca nu vreau sa-mi asum o dezbatere formala", a anuntat Bolcas.

Inainte de asta, el a supus la vot o propunere de prelungire a termenului de dezbatere si vot final, care expira sambata, de la 45 de zile la 60 de zile, propunere care a fost insa respinsa la numai un vot diferenta.

Prin proiectul legislativ se are in vedere reorganizarea Curtii, printre prevederi numarandu-se incadrarea acesteia in categoria institutiilor supreme de audit, fara atributii jurisdictionale, precum si independenta functionala si financiara a institutiei.

ABSENTI. Desi a fost considerata o lege importanta de majoritatea deputatilor prezenti, alesii nu s-au inghesuit la lucrarile Camerei. Sedinta de plen a fost suspendata inca de la prima ora pentru ca sala era aproape goala, iar secretarii lipseau.

Desi la inceputul sedintei Bolcas a anuntat ca fiind prezenti un numar de 120 de deputati, in timpul lucrarilor acestia puteau fi numarati lejer pe degete. Acest lucru a fost observat si de catre liberalul Sorin Paveliu, care a propus apel nominal sau suspendarea sedintei.

Motivul? "Proiectul sa nu fie tratat cu superficialitate pentru ca nu sunt mai mult de 30 de oameni in sala." Si deputatul PRM Ion Manzana, cel care a si facut propunerea de prelungire a termenului de aprobare tacita, a constatat ca "liderii de grup sunt pe cale de disparitie precum capra neagra in Carpati".