Fosta sefa a cancelariei prezidentiale Elena Udrea incearca sa reintre in politica direct din postul de purtator de cuvant al Partidului Democrat. Potrivit unor surse din acest partid, au inceput deja demersurile pentru ca Udrea sa ocupe aceasta functie.

Zilele trecute, mai multi lideri ai PD, printre care vicepresedintele Cezar Preda, au laudat public prestatia fostei sefe a cancelariei prezidentiale. Si liderul grupului PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a spus ca ar primi-o pe Udrea in organizatia pe care o conduce, cea de Vaslui, daca nu ar exista o serie de impedimente politice.

Radulescu a amintit ca ea a fost membra a PNL, iar protocolul Aliantei D.A. interzice transferurile intre cele doua partide. Cu toate ca, aparent, PD o asteapta pe Udrea cu bratele deschise, in partid exista si o opozitie tacita, care incearca sa ajunga la presedintele Traian Basescu pentru a-l ruga sa nu o sprijine pe fosta sefa a cancelariei prezidentiale in acest demers.

Acesti membri ai PD se plang si de faptul ca liderii partidului care au acces la Basescu - Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga - nu au curaj sa-i spuna acestuia anumite chestiuni sensibile. Elena Udrea a anuntat acum cateva zile ca si-a dat demisia din PNL, dar a precizat ca intentioneaza sa ramana in politica.

Contactata, aceasta ne-a declarat ca, pana in momentul de fata, nu a avut loc nici o discutie cu reprezentantii PD referitoare la eventuala sa numire din postul de purtator de cuvant al partidului.