Comisiile parlamentare de buget-finante au suplimentat, vineri, bugetul invatamantului pe anul viitor, cu 1800 de miliarde de lei, in contextul in care ieri au fost realocate, de la alte ministere, inca 50 de milioane de lei noi pentru acest domeniu. Negocierile intre liderii sindicali si ministrul finantelor insa, au esuat aseara.

Sumele provin de la mai multe ministere: 200 de miliarde de lei de la bugetul Camerei Deputatilor, 30 de miliarde de la bugetul Senatului, 150 de miliarde de la bugetul Administratiei si Internelor si 150 de la cel al Agriculturii si 1300 de miliarde de la SRI.

Cele patru federatii sindicale, au declarat ca nu renunta la greva generala anuntata pentru luni.

Profesorii cer alocarea a 6% din produsul intern brut pentru invatamant. Ei mai solicita majorarea substantiala a salariilor, acordarea tichetelor de masa si a unor fonduri pentru dotarea scolilor.

Studentii au anuntat ca se solidarizeaza cu dascalii. Intre timp, premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut presedintelui PD, Emil Boc sa desemneze cat mai repede un inlocuitor pentru ministrul demisionar Mircea Miclea.