Documente:
Botos:"In investigatie erau angrenate structuri din executiv"
(04.11.2005) WMV

Procurorul general Ilie Botos a declarat, vineri, la o intrunire a procurorilor la Eforie, ca nu a considerat telefonul primit de la premierul Calin Popescu Tariceanu ca o presiune exercitata asupra celor care se ocupau de dosarul Rompetrol.

El spune ca l-a informat pe presedinte pentru ca in anchetarea cazului erau angrenate structuri din interiorul executivului.

Botos a declarat ca l-a informat punctual pe presedintele Traian Basescu despre discutia cu primul ministru chiar in aceeasi zi in care a avut loc, la aproximativ o jumatate de ora.

Ilie Botos sustine ca mai primeste des telefoane si de la alti ministri dar ca discutiile se limiteaza la probleme administrative.

Intrebat daca isi va da demisia, asa cum au cerut liderii mai multor partide politice, Botos a declarat ca in momentul de fata Consiliul Superior al Magistraturii a demarat o ancheta interna in legatura cu acest caz si ca decizia lui va depinde de rezultatul anchetei.

Ministrul justitiei, Monica Macovei a sustinut tot la Eforie, ca „acei procurori si judecatori care primesc astfel de telefoane trebuie sa tipe, sa spuna, ca altfel nu vom stii ce se intampla".