Compania DaimlerChrysler a renuntat la proiectul de a produce autoturisme in Rusia, chiar daca, in luna mai a acestui an, Juergen Schrempp, fostul presedinte al consortiului germano-american, il asigurase pe presedintele rus, Vladimir Putin, ca proiectul va fi implementat, informeaza publicatia Kommersant.

Potrivit Kommersant, oficialii consortiului germano-american au decis sa suspende proiectul de a stabili un centru de productie a autoturismelor DaimlerChrysler in Rusia, datorita faptului ca aceasta nu a asigurat conditii favorabile proiectului. Acestia nu au specificat totusi esenta acestor conditii.

In toamna anului 2004, DaimlerChrysler si-a anuntat intentia de a deschide in Rusia, propriul centru de productie, in special pentru autoturismele Mercedes-Bens. In luna mai a anului 2005, DaimlerChrysler a ales si regiunea de amplasare - St. Petersburg.

In luna septembrie a acestui an, Dieter Zetsche, noul presedinte al consortiului, a promis ca va lua o decizie finala la sfarsitul toamnei. Autoritatile ruse au fost total surprinse de decizia companiei DaimlerChrysler.