Procurori Parchetului General l-au trimis in judecata, in dosarul "RAFO", pe omul de afaceri Corneliu Iacobov, pentru infractiuni de spalare de bani, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata.

Masura a fost luata si in cazul inculpatilor Toader Gaureanu, Marin Marin si Luchian Liliana, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Din probele existente la Parchet rezulta ca, perioada 21-31 ianuarie 2003, inculpatii, in calitate de administratori (Iacobov si Gaureanu), respectiv de directori (ceilalti doi inculpati)- au prejuduciat RAFO Onesti cu aproape 243 miliarde de lei.

Potrivit rechizitoriului, Corneliu Iacobov a negociat si stabilit instrainarea, in mod ilegal, a unor active din patrimoniul SC RAFO SA Onesti, preturile fiind vadit mai mici decat valoarea lor reala.

In acelasi timp, Toader Gaureanu, Marin Marin si Luchian Liliana - cu buna stiinta - si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, din materialul probator rezultand permanenta intelegere intre acestia in legatura cu modul de realizare a unor contracte economice care au condus la prejudiciul amintit.

Procurorii efectueaza in continuare cercetari sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni de spalare de bani, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si abuz in serviciu.

Dosarul cauzei a fost inaintat spre solutionare la Tribunalul Bucuresti.