"Romania este un partener foarte bun al Lockheed Martin, exista mai multe proiecte in derulare, in special in domeniul radarelor si al avioanelor Hercules C-130, dar si alte contracte", a declarat in exclusivitate pentru "Averea" presedintele Lockheed Martin Europa Continentala, Scott A. Harris.

Reprezentantul celei mai mari companii mondiale de producere a tehnicii militare a spus ca Lockheed Martin intentioneaza sa dezvolte cooperarea cu tara noastra in domeniul electronicii si aviatiei.

Referitor la informatiile potrivit carora Romania intentioneaza sa cumpere avioane F16 la mana a doua din Israel, Scott Harris a spus: "Romania nu este prea saraca pentru a cumpara de la Lockheed Martin.

Romania isi cheltuieste foarte intelept banii pentru aparare, iar companiile cu care colaboram pe plan local cunosc valoarea banilor. "Industria de aparare din Romania este mai buna decat ma asteptam, am descoperit ca putem avea parteneri industriali buni in aceasta tara", a precizat domnul Harris.

"Am cooperat cu firmele din Romania si inaintea aderarii tarii dumneavoastra la NATO. Romania este una dintre cele mai importante tari europene in momentul de fata pentru Lockheed Martin, datorita numeroaselor proiecte pe care le derulam si datorita potentialului de viitor", a subliniat presedintele Lockheed Martin Europa.