Voltaj a castigat titlul la categoria „Best Romanian Act", la cea de-a 12-a editie a „MTV Europe Music Awards", care s-a desfasurat joi noapte la Lisabona. Trupa condusa de Calin Goia a reusit sa adune cele mai multe voturi din partea telespectatorilor MTV, care au desemnat trupa castigatoare dintre cele cinci nominalizate: Voltaj, Parazitii, Morandi, Akcent si DJ Project.

„Este o experienta deosebita sa fii pe aceeasi scena alaturi de nume mari ca Shakira, System of a Dawn, Alicia Keys si sa fii intervievat in culise alaturi de Foo Fighters! Ne dorim ca acest trofeu sa fie urmat si de altele asemenea!", ne-a declarat ieri Calin Goia, inca emotionat.

Cu acest premiu, Voltaj se alatura seriei artistilor romani care au castigat in anii trecuti: Ombladon si Raku, Animal X si AB4, laureatii editiilor 2004, 2003 si 2002 a premiilor MTV Europe Music Awards.

Green Day, inca doua premii MTV

Trupele Coldplay si Green Day (acestia din urma au primit sapte premii si la editia de anul acesta a „MTV World Music Awards") au luat doua premii fiecare, iar Gorillaz a fost desemnat „cel mai bun grup".

Green Day a primit Premiul pentru cel mai bun grup rock si, de asemenea, Premiul pentru cel mai bun album, iar Coldplay a luat Premiul pentru cea mai buna performanta din Marea Britanie si Irlanda si pentru cel mai bun cantec pentru piesa „Speed of Sound".

Trupa britanica Gorillaz a fost desemnata „cea mai buna formatie", obtinand trofeul in fata rivalilor de la Coldplay, Green Day, Black Eyed Peas si U2.

Desi mai era nominalizata la alte patru categorii, Gorillaz nu a mai castigat si alte premii. „Cea mai buna formatie si noi nici macar nu existam", au comentat membrii trupei, referindu-se la faptul ca Gorrilaz a evoluat pe scena intr-o formula inedita, ca holograme 3D.

Premiul pentru „cea mai buna artista" a fost adjudecat de Shakira, spre marea ei surpriza. „Nu ma asteptam sa castig, asa ca nu am un discurs pregatit", a spus in ea in portugheza. Robbie Williams a obtinut premiul pentru „cel mai bun artist" la putin timp dupa ce a interpretat ultimul sau single, „Tripping", si a dedicat distinctia mamei sale.

Desi nu a castigat niciun premiu, Madonna a fost marea vedeta a decernarii premiilor MTV Europe de la Lisabona. A impresionat inca de la inceputul spectacolului, cand a iesit dintr-un glob stralucitor imens, pentru a canta in premiera noul ei single, „Hung Up", de pe albumul „Confessions on a Dancefloor".

Cel mai bun album: Green Day, „American Idiot"

Cea mai buna trupa rock: Green Day

Cel mai bun grup: Gorillaz

Cel mai bun videoclip: The Chemical Brothers, Galvanise

Cel mai bun artist hip-hop: Snoop Dogg

Cel mai bun artist R&B: Alicia Keys

Cel mai bun debut: James Blunt

Cel mai bun grup pop: Black Eyed Peas

Cea mai buna artista: Shakira

Cel mai bun artist: Robbie Williams

Cea mai buna piesa: Speed of Sound, Coldplay

Cea mai buna performanta din Marea Britanie si Irlanda: Coldplay