Anul trecut, Steaua a jucat 12 meciuri in Europa, cel mai lung parcurs al unei echipe romanesti in istorie. Acum, ros-albastrii sint liderii grupei C si au sanse foarte mari sa joace iar in primavara. Prestatiile bune n-au fost neglijate nici de cluburile importante din strainatate.

Bostina, Dica, Ghionea si Iacob sint fotbalistii care au impresionat cel mai mult, CV-urile lor fiind cerute de impresari care colaboreaza cu trupe puternice de pe continent.

Interesul celor de afara a fost confirmat ieri chiar de managerul general al ros-albastrilor, Mihai Stoica. "E mai greu sa-i tinem pe cei care sint acum titulari fiindca au aparut deja oferte pentru ei", a spus MM imediat dupa intoarcerea din Italia. "In acest moment, eu nu stiu sa fie vreo propunere concreta din strainatate.

Daca le dau salarii bune, ca si pina acum, jucatorii nu vor fi interesati de ofertele de afara", a explicat Gigi Becali.

Lacatus, Bobby Robson si Novellini

Presedintele campionilor, Marius Lacatus, s-a ferit sa comenteze declaratia antrenorului Sampdoriei, Walter Novellini, care a afirmat ca Steaua s-ar clasa in prima jumatate a campionatului italian. "Robson spunea ca Steaua s-ar bate la retrogradare in campionatul Angliei. Important pentru noi e ca rezultatul de joi ne da sperante pentru primavara europeana", a spus Lacatus.

Am mai urcat un loc!

Dupa rezultatele obtinute joi seara in Cupa UEFA, Romania a depasit Israelul in clasamentul UEFA care sta la baza listei de acces in cupele europene 2007-2008, ajungind pe locul 16, cu un coeficient de 21,790 acumulat in ultimii cinci ani. Pentru a putea inscrie peste doi ani doua echipe in preliminariile Ligii Campionilor, trebuie sa mai depasim Elvetia, care are un coeficient de 22,375. / Ionut Iordache

Protasov ingrijorat

Antrenorul Oleg Protasov a recunoscut ca echipa sa va avea probleme cu recuperarea fizica pina la meciul cu CFR. "Sint putin stresat fiindca nu stiu daca o sa reusim sa ne refacem pina la meciul de duminica. Sper totusi sa aratam un fotbal de buna calitate si la sfirsit sa fie un rezultat bun.

Dorinel e un jucator cu personalitate, care organizeaza destul de bine jocul si care are o pasa foarte buna. Poate de unul singur sa schimbe soarta unui meci", si-a caracterizat ucraineanul adversarul de miine.