Compania texana a redus preturile procesoarelor Opteron din seria 100, ce sunt concepute sa lucreze in mod uniprocesor. Astfel, Opteron 180 (dual-core, 2.4 GHz) are un pret de 799$ in cantitati de 1000 de bucati, in timp ce modelul 250 (single-core, 2.4 GHz), ce poate rula in mod dual-procesor, costa 455$.

E drept, unele aplicatii pot rula mai eficient cu doua procesoare fizice in loc de unul cu doua nuclee, dar pretul primei variante este substantial mai redus, fara a mai pune la socoteala placa de baza.

De asemenea, Opteron 152 (single-core, 2.6 GHz) are specificatii similare lui Athlon 64 FX-57, dar costa cu 28$ mai putin, motiv pentru care are toate motivele sa fie favorit.

Versiunile recente de Opteron din gama 100 sunt concepute pentru platforma Socket 939, ceea ce le face atractive chiar si pentru home-useri.

Informatii „din folclor" spun ca Opteron detine un controller de memorie cu o rezistenta mai mare la frecvente mari decat modelele similare de Athlon 64 (precum San Diego), ceea ce il face foarte interesant pentru amatorii de overclocking.