Roadmap-ul lui AMD prevede pentru anul viitor o serie de procesoare interesate, bazate pe noua platforma Socket M2, ce va include suport pentru memorii DDR2 (dual-channel), pe langa tehnologia de virtualizare Pacifica.

Windsor este numele de cod al lui Athlon 64 X2, deci cu doua nuclee, care se va materializa in diverse modele, incepand cu 4200+ si terminand cu 5200+ si FX-62. Versiunea single-core va purta numele de cod Orleans si va cuprinde modelele 3500+, 3800+ si 4000+, toate incluzand virtualizarea.

In schimb, mezinul familiei, pe nume Manila, va avea corespondent in cateva modele de Sempron - de la 3000+ la 3800+, iar tehnologia Pacifica va lipsi.

Majoritatea acestor procesoare vor iesi la lumina in al doilea trimestru al anului viitor, probabil incepand cu sfarsitul lui aprilie. Doar cateva versiuni high-end, printre care si cele din titlu, vor avea ca data de lansare a doua jumatate a anului.

Cat despre platforme, socket-ul cu 939 de pini pare a fi la sfarsitul vietii, fara a mai vorbi de cel cu 754. Iar odata cu pieirea acestora doua, si standardul DDR va fi dat uitarii.

In schimb, multi mai asteapta versiuni de Sempron Socket 939, care ar urma sa soseasca oficial inainte de sfarsitul acestui an (neoficial, au mai fost reperate astfel de ciudatenii).