Prefectul de Cluj este nominalizat de PD pentru postul de ministru al Educatiei. Mihail Hardau a confirmat luni pentru radio National FM ca au avut loc discutii pe aceasta tema si ca i s-a propus sa ocupe fotoliul ramas vacant dupa demisia lui Mircea Miclea. Sunt mai multe propuneri pentru postul de ministru al Educatiei insa decizia finala va apartine Aliantei.

Intrebat daca ii va sustine pe profesori, in cazul in care va ajunge ministru, Mihail Hardau a raspuns ca e prematur sa-si spuna parerea pana nu cunoaste ce e in sistem.

Mihail Hardau s-a nascut in 15 decembrie 1947 la Ocna Mures. Este absolvent al Facultatii de mecanica din cadrul Institutului Politehnic din Cluj-Napoca, profesor universitar la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, din 1978.

Din 1996 este membru PD, iar in 2000 si 2004 a fost consilier judetean. Mihail Hardau a fost vicepresedinte al Biroului Permanent Judetean PD Cluj, intre 1997-2001; presedinte al Biroului Permanent Local PD Cluj-Napoca (2001); responsabil zonal in cadrul Biroului Permanent Judetean al Partidului Democrat.

Mihail Hardau este prefect al judetului Cluj, in 7 ianuarie 2005.