Deputatul liberal Mona Musca, in emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix, a declarat ca bugetul Culturii ar fost mai mare daca banii n-ar fi fost risipiti pe considerente electorale.

Fostul ministru al Culturii sustine ca actualul buget nu permite nici macar realizarea celor doua mari programe: "Sibiu, capitala europeana" si Planul national de restaurare, pentru finantarea carora s-a alocat doar o treime din suma necesara.

"Se voteaza unii pe altii in comisia de buget-finante pentru chestiuni strict electorale. Sa se construiasca o biserica colo, sa se repare nu stiu ce dincolo. Cred ca au fost 70-100 de asemenea amendamente. Ei bine, daca alea le adunai scoteai nu 0.05% din PIB, ci poate chiar mai mult. Din punctul meu de vedere sunt absolut electorale, mite electorale.

Eu cred ca un buget nu trebuie sa cedeze la mite electorale, ci trebuie sa aiba o viziune, in asa fel incat fiecare domeniu sa fie acoperit", a declarat Mona Musca.

Mona Musca reproseaza Guvernului ca nu-si respecta programul de guvernare si ca a alocat Culturii un buget mai mic decat cel de anul trecut. Ea sustine ca institutii si ministere, cum ar fi cel al Comunicatiilor si al Finantelor, Curtea de Conturi, Curtea Constitutionala si serviciile secrete au primit un buget mai mare cu 50 pana la 128%.