Parchetul a fost sesizat de Comisia pentru privatizarea BCR referitor la unele scurgeri de informatii in cursul negocierilor cu potentialii cumparatori, a anuntat Sebastian Vladescu la o intalnire cu reprezentantii societatii civile pe tema transparentizarii achizitiilor publice si contractelor de privatizare.

Sebastian Vladescu, care este si presedintele Comisiei de privatizare a BCR, a spus ca toti potentialii cumparatori ai bancii au cerut clauze "extrem de stricte" pentru confidentialitatea ofertelor: "Fiecare dintre potentialii cumparatori ai BCR au cerut expres ca pretul oferit, indiferent daca se va califica pentru cumparare, va ramane strict confidential".

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca a fost deranjat de aparitia in presa a unor informatii din cursul negocierilor pentru privatizarea BCR, inclusiv sumele oferite de cei interesati, in conditiile in care el insusi nu poate avea acces la astfel de date.

Reprezentantii societatii civile au spus ca doar contractul final de privatizare a bancii ar trebui facut public si nu datele de pe parcursul negocierilor.

Presa a publicat, saptamana trecuta, informatii din cadrul procesului de negociere privind privatizarea BCR, inclusiv sumele oferite de potentialii cumparatori ai bancii.