Textul acestei carti este extras din sute de coversatii si raspunsuri la intrebari pe care Sri Chinmoy le-a dat in ultimii douzeci si cinci de ani. Acestea sunt imbinate cu cateva din poemele si aforismele lui pline de inspiratie.

In selectarea si organizarea acestui material am incercat sa reflectam preocuparile tuturor celor care sunt interesati de meditatie, si pentru a face lucrul mai accesibil, am impartit materialul in capitole si subcapitole.

Rubricile speciale "Cum Sa" sunt destinate sa va ajute sa va dezvoltati propria practica a meditatiei, in special daca sunteti incepator. In folosirea acestei carti cel mai bine este sa nu uitati ca la aceeasi intrebare se poate raspunde in diferite feluri, in functie de cine a pus aceasta intrebare si de circumstantele implicate.

Desi am incercat sa alegem cele mai generale intrebari, s-ar putea ca nu toate raspunsurile sa fie valabile in cazul vostru.

Despre autor:

SRI CHINMOY este un renumit autor, artist, poet si lider spiritual precum si un vizionar care si-a dedicat viata instaurarii armoniei in lume si implinirii potentialului nelimitat al spiritului uman. Nascut in anul 1931 in Bengal, Sri Chinmoy a intrat intr‑un ashram (comunitate spirituala) de la varsta de 12 ani.

Viata lui de practica spirituala intensa cuprindea meditatii pana la 14 ore pe zi, impreuna cu scrierea de poeme, eseuri si cantece devotionale, si practicarea ser­viciului dedicat si a atletismului. Inca din copilarie a avut multe experiente in­terioare profunde si a obtinut realizarea spirituala.

El a ramas in ashram timp de 20 de ani, adancindu‑si si largindu‑si reali­zarea, iar in 1964 a venit la New York pentru a‑si impartasi bogatia inte­ri­oara cu cautatorii sinceri. Astazi, Sri Chinmoy serveste drept ghid spiritual disci­polilor din peste 80 de centre din intreaga lume.