Mircea Ursache, fostul presedinte al AVAS, spune ca nu l-a cunoscut pe Hayssam decat in calitatea acestuia de debitor de rea credinta. In toata acesta perioada Hayssam nu a beneficiat de nici o clementa din partea instituiei pe care o conducea. Ursache nu mai stie nici daca donatia de 1,4 miliarde facuta PSD de Hayssam a fost facuta in nume personal sau prin firmele acestuia.

Totusi, Ursache crede ca privatizarea IPRS Baneasa in favoarea firmelor lui Hayssam nu a fost una normala si ca ar fi avut de gand sa ceara anularea ei. Si alte privatizari celebre precum Aro sau Combinatul Siderurgic Resita au fost facute prost, a acceptat fostul presedinte al AVAS.

Faptul ca a numit-o pe sotia colegului de partid Cristian Diaconescu in fruntea Eximbank si salariul acesteia de 800 de milioane de lei pe luna sunt considerate de Ursache ca fiind perfect normale. Anormala i se pare doar inlocuirea acesteia de la conducerea bancii de catre actuala putere.

Raspunzand intrebarii de sinceritate a emisiunii, Ursache a recunoscut ca este presedinte al Consiliului de Administratie de la World Trade Center si ca a avut, in acesta calitate, discutii cu fostul coleg de UTC, George Copos, ce s-a aratat interesat de o eventuala preluare.