Toate firmele cu datorii la bugetul consolidat mai mari de 1.000 miliarde lei apartin statului, arata ultimele date furnizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Datoriile uriase la buget se cifreaza la mai multe miliarde de euro, respectiv 5,7% din PIB, cam cat primesc anual armata si Educatia la un loc.

Casuneanu, pe lista lui bodu

Lista Fiscului mai include firma PA & CO Industrie SRL din localitatea Oituz - Bacau, apartinand omului de afaceri Costel Casuneanu, specializat in contracte de reparare a drumurilor publice, acordate prin incredintare directa de fosta si actuala guvernare.

Dupa ce a obtinut nenu-marate contracte prin incre-dintare directa, pe baza faptului ca ocupa pozitia 47 in topul sponsorilor PSD, PA & CO Industrie a obtinut de la Ministerul Transporturilor lucrari de reparatie fara licitatie a DN 12 B, Onesti-Tg. Ocna-Slanic Moldova, drum care a fost distrus de inundatiile din acest an.

Deoarece a inregistrat la buget obligatii cifrate la aproximativ 10 miliarde lei, firma se afla in prezent in executare silita, pentru recuperarea dobanzilor si penalitatilor, cifrate la 557 milioane lei.

Inca o parohie in executare silita

Dupa ce, in vara acestui an, bunurile Arhiepiscopiei Tomi-sului s-au aflat sub sechestru pentru datorii cifrate la 7 miliarde lei, la acel moment functionarii instituind sechestru pe autoturismele Arhiepiscopiei, pe lista ANAF au intrat alti prea-cucernici datornici. Printre acestia, Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Dobreni, judetul Neamt.

Parohia nemteana se afla in executare silita pentru recuperarea sumei de 10 milioane lei, reprezentand asigurari de somaj, de sanatate si impozite pe salarii neplatite.