Premierul Calin Popescu Tariceanu recunoaste, in fata Camerei Deputatilor, ca a discutat cu procurorul general Ilie Botos despre cazul Patriciu, reafirma ca nu regreta gestul facut si i se pare normal comportamentul sau.

Tariceanu a declarat ca a vorbit in seara de 26 mai timp de 5 ore si cu presedintele Traian Basescu despre acest caz si solicita Serviciului de Telecomunicatii Speciale sa puna la dispozitia CSAT convorbirile telefonice din acea zi cu Ilie Botos si cu presedintele Traian Basescu, pentru a nu mai exista suspicini in acest caz.

El a cerut CSAT elaborarea unui raport asupra celor intamplate in acele zile si alcatuirea unui cod de conduita referitor la procedurile pe care reprezentantii puterii trebuie sa le respecte in situatii de criza.

Tariceanu a reafirmat ca l-a sunat pe Botos in calitate de prim-ministru, pentru a se informa despre cazul Particiu si nu pentru a influenta mersul anchetei.

Premierul a explicat ca daca nu s-ar fi informat despre caz, telefonand direct la sursa, adica la procurorul general, ar fi fost blamat de colegi si de clasa politica pentru ca ar fi avut grija de imaginea proprie.

El a solicitat Parlamentului si opiniei publice sa ia in considerare toate faptele cand analizeaza acest caz si reafirma ca nu considera ca a gresit cu nimic.

Tariceanu si-a motivat discursul in fata Camerei prin faptul ca Parlamentul controleaza executivul si numai in fata Parlamentului trebuie sa dea aceste explicatii.