Fiat si Ford s-au aliat pentru a produce automobile de dimensiuni mici. Conform agentiei Reuters, cei doi producatori au semnat un acord pentru dezvoltarea unei noi platforme in Europa.

Conform comunicatului emis de cele doua companii „noul Fiat 500 si un inlocuitor al actualului model Ford Ka, vor juca un rol semnificativ in gama europeana de produse a ambelor companii".

Noile automobile care vor folosi platforma Fiat Panda ca baza de dezvoltare vor fi lansate pe piata in 2007-2008, cele doua companii mizand pe un volum de 240.000 de unitati anual care va fi impartit in mod egal.

Noile modele vor fi fabricate la fabrica companiei Fiat din Polonia, de la Tichy. Compania italiana mai are o colaborare asemanatoare cu Peugeot Citroen pentru producerea de monovolume si se declara deschisa si pentru alte colaborari asemanatoare.

Dorinta de implicare a Fiat in astfel de proiecte de colaborari poate fi explicata prin dorinta de reducere a riscurilor si costurilor, mai ales dupa o perioada destul de neagra prin care a trecut compania italiana care a culminat cu pierderi record in anul 2002.