Anul trecut, Chevrolet a supus Corvette-ul unor modificari radicale. Acesta a primit o forma mult mai primitoare, butoane de control mai frumoase si o viteza incredibila.

In momentul in care compania a scos la vanzare noul Z06, un model si mai rapid, ne-am intrebat care era rostul acestuia. Modelul de anul trecut era mult mai rapid decat multe alte masini, atingand 60 mile/ora in 4,5 secunde. Costul era de 44.000 $, fiind mai ieftin decat multe alte masini cu aceleasi performante.

Poate oare Z06, la un pret de 65.000$ sa imbunatateasca standardul Corvette? La exterior Z06 nu pare modificat, insa exista anumite subtilitati pe care doar un bun cunascator de Corvette le-ar recunoaste.

Am dorit sa vedem modificari in interiorul masinii. Materialul din piele si bordul din plastic nu poate intra in competitie cu un Ferrari sau Aston Martin. Ne-am asteptat ca, macar pentru cei 20.000 $ in plus, sa vedem ceva modificari substantiale. Ne-am inselat.

Insa pentru cei impatimiti de viteza, interiorul unei masini nu conteaza prea mult. Masina este putin mai grea, ceea ce o poate incetini. Z06 ofera mai putin din punct de vedere al confortului decat o masina de baza. Acoperisul nu este rabatabil ca orice Corvette normal si nici nu este dotat cu o transmisie automata.

Z06 are un motor de 500CP si este facuta pentru a merge cu viteza. Am testat masina si am observat viteza de 60 mile/ora atinsa in secunde. Am calcat acceleratia si am observat ca pneurile din spate au scransnit puternic. Cei de la Chevrolet au declarat ca sistemul electronic de stabilitate ofera o buna siguranta .

Viteza maxima este de 200 mile/ora. Conducand acest Z06 ne-au trecut toate transpiratiile. Am fost bucurosi cand ne-am intors la baza si, sincer, nu ne-a fost dor sa mai repetam experienta inca o data.

Am observat ca suspensiile sunt mult mai rigide decat cele folosite pe orice Corvette. Dezavantajul este ca aceste pot obosi soferul chiar si dupa o ora de condus. Si inca un dezavantaj. Z06 se spala doar manual datorita rotilor extrem de late care nu incap intr-o spalatorie automata pentru masini.