In trimestrul trei al anului 2005, MasterCard International a inregistrat cresteri de peste 10% in privinta volumului brut al tranzactiilor si a volumului de cumparaturi. Rezultatele pozitive se datoreaza cresterii numarului de cheltuieli efectuate de posesorii de carduri in intreaga lume, informeaza Premium Communication, agentia de relatii publice a MasterCard International.

Posesorii de carduri din intreaga lume au efectuat, folosind cardurile MasterCard (Excluzand Maestro si Cirrus), 4,9 miliarde de tranzactii pe trimestrul al treilea. Astfel, volumul brut al tranzactiilor a fost de 424,4 miliarde de dolari in cel de-al treilea trimestru, o crestere cu 12,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe primele noua luni, volumul brut al tranzactiilor a crescut cu 11,9%, ajungand la 1.215,2 miliarde de dolari. Volumul brut al tranzactiilor presupune atat volumul cumparaturilor, cat si al retragerilor de numerar.

La 30 septembrie 2005, cele aproape 25.000 de institutii financiare membre MasterCard din intreaga lume aveau emise 725,2 milioane de carduri sub sigla MasterCard, o crestere cu 10,6% fata de aceeasi perioada a anului 2004. Reteaua de acceptare a MasterCard permite posesorilor de carduri sa-si foloseasca cardurile lor MasterCard la peste 23 de milioane de locatii de acceptare din intreaga lume.

De asemenea, in cel de-al treilea trimestru, volumul cumparaturilor pe cardurile MasterCard a crescut cu 14,5%, inregistrand 300 de miliarde de dolari. Volumul cumparaturilor a crescut cu 13,8% pe primele noua luni ale anului, ajungand la 856,2 miliarde de dolari.

Cresterile MasterCard s-au manifestat atat pe credit, cat si pe debit, se mai mentioneaza in comunicat. Astfel, volumul brut al tranzactiilor la nivel global pe programele de credit si charge a crescut cu 10,7%, ajungand la 335,8 miliarde de dolari in cel de-al treilea trimestru, in timp ce volumul brut pentru programele de debit a crescut cu 20%, inregistrand 88,6 miliarde de dolari.