Seful judetului Vrancea, Marian Oprisan, s-a mai captusit cu un dosar de coruptie. Potrivit procurorilor, materiale de constructie in valoare de 20 de miliarde de lei, destinate blocurilor ANL, au ajuns la vila lui Oprisan din comuna Bolotesti.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a atins "performanta" de a avea cinci dosare pe masa procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie. Cel mai cald este cel in legatura cu o presupusa redirectionare de materiale de constructii de la blocurile construite de ANL in Focsani catre vila baronului de la Bolotesti - kilometrul 27.

Dupa ce politistii vrinceni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetarile, au trimis dosarul la Parchetul Vrancea, care si-a declinat competenta catre fostul PNA. "Parchetul Vrancea si-a declinat competenta catre DNA la cinci dosare de coruptie, care-l privesc, printre altii, pe Marian Oprisan.

Pe data de 26 septembrie, Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea si-a declinat competenta catre DNA la un dosar pentru infractiuni de inselaciune, fals si uz de fals, in legatura cu Legea nr. 78/2000", ne-a spus prim-procurorul Parchetului Vrancea, Ioan Lefter.

Materiale de 20 de miliarde de lei

Politistii vrinceni au descoperit ca anumite firme de constructii care au fost angajate de fostul guvern PSD sa ridice blocuri ANL in Focsani au directionat materiale de constructii la vila de la Bolotesti a lui Oprisan, trecuta pe numele mamei sale, Lucia Gherarde, pensionara.

Printre firmele incriminate se afla bine-cunoscuta Aispa Star, a afaceristului Corneliu Prunache, MBM Construct sau Lefter Construct, firme apartinind unor afaceristi de partid, toti implicati in ultimul dosar trimis la DNA.

Infractiunile pentru care Oprisan si acolitii sai au fost deferiti din nou procurorilor anticoruptie sint, din cite ne-a precizat seful Parchetului Vrancea, inselaciune, fals si uz de fals, iar valoarea materialelor directionate de la ANL-uri la vila baronului se ridica la 20 de miliarde de lei vechi.

Seful Politiei Vrancea, comisarul Viorel Serbanoiu, ne-a confirmat ca dosarele au fost instrumentate de lucratori de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Vrancea.

"Astea sint dosare instrumentate politic de Alianta PNL-PD", a declarat Oprisan. Potrivit unor surse judiciare, presedintele CJ Vrancea va fi astazi audiat la DNA Bucuresti, intr-unul dintre dosare.

Dosariada

Primul dintre cele cinci dosare ale lui Oprisan este cel privitor la neregulile de la SC Drumuri si Poduri SA, unde CJ este actionar unic.

Oprisan este acuzat ca a folosit in interes propriu autoturismul Audi S6, cumparat de drumari, care a „inspectat" de doua ori si drumurile din Italia, cu mama lui Oprisan la bord, dar si cu alte persoane apropiate, printre care directoarea ziarului controlat de Oprisan – "Monitorul de Vrancea".

Un alt dosar are ca obiect achizitionarea Complexului turistic Caprioara, din Cringul Petresti, fara stirea consilierilor, pentru suma de 18 miliarde de lei, de la Federalcoop Vrancea. Al treilea si al patrulea dosar se refera la drumurile judetene si comunale din Vrancea.

Multe dintre ele figureaza ca fiind refacute in campania electorala din 2004, pentru care s-au incasat miliarde de lei, dar pe care nu s-a turnat strop de asfalt.