Ca sa puna mina in modul cel mai ilegal pe o casa nationalizata, Miron Mitrea nu s-a descurcat singur si a apelat la tacticile lui Viorel Hrebenciuc. Guzganul a luat mai intii casa, care era revendicata de proprietari, si i-a vindut-o apoi Manivelului. Cazul a aparut saptamina trecuta in presa.

Alt mare grangure pesedist, Dan Ioan Popescu, mai curajos decit toti guzganii si rechinii colegi de partid, a preferat sa nu solicite sprijinul nimanui si a pritocit o afacere similara, numai in familie.

In 1996, fiu-sau, Razvan Popescu, cam minor la acea data, si la virsta, si la buzunar, a reusit sa cumpere, cu banii de discoteca, un apartament imens in centrul Capitalei, pe strada Episcopiei, la numarul 5. Apartamentul era cit se poate de nationalizat si cit se poate de revendicat de proprietar, familia Ciomac, care deschisese in acest sens, inca din 1994, un proces impotriva Primariei.

Era, deci, un apartament in litigiu. Conform unei hotariri date de Victor Ciorbea in scurtul lui mandat de primar, casele nationalizate aflate in litigiu nu puteau fi vindute. Prima ilegalitate, deci. In timp ce procesul era pe rol, a aparut Legea 112/95 si proprietarul s-a grabit sa solicite imobilul si in temeiul noii legi.

A specificat clar in cerere ca vrea casa in natura si ca pentru ea are deja deschis un proces. Conform unui articol din Legea 112, nu pot fi vindute imobilele nationalizate pentru care fostii proprietari au facut cereri de revendicare. Deci, din nou, apartamentul nu putea fi vindut. Cererea a fost facuta in ianuarie 1996, iar apartamentul a fost cumparat de DIP junior in octombrie, acelasi an.

A doua ilegalitate. Smenul merge mai departe, in primarie. Procesul proprietarului cu Primaria Capitalei a tinut pina-n 2001, cind familia Ciomac l-a si cistigat. Din 1996 pina-n 2001, Departamentul Juridic al Primariei nu a fost instiintat ca imobilul fusese deja vindut. A treia ilegalitate, adeverita in proces chiar de juristul de la primarie.

Iar in 2003, de la Registratura Primariei dispare subit fila cu cererea de revendicare depusa de proprietar in 1996, pentru care acesta a primit numar de inregistrare. A patra mega-ilegalitate! Presupunem ca Dan Ioan Popescu n-a stiut pe ce-si cheltuieste fiul sau banii de buzunar, pe care-i primea de la babac, ce chestii nasoale, in raspar cu legile, a cumparat de ei.

Oricum, poate fi mindru de fiul sau, promite de mic sa devina un DIP adevarat. Nu da banii pe alcool, droguri, femei, ci pe lucruri serioase.