Cand un humanoid de talia lui Ioan Talpes intra pe poarta Cotrocenilor, fiti siguri ca o asemenea vizita, precum cea din mai a.c., nu poate fi trecuta cu vederea. Ca masura de precautie, Talpes a anuntat, in direct si la o ora de varf, faptul ca s-a dus la Basescu sa-si anunte demisia din PSD si sa discute despre integrarea europeana.

Asa cum l-a definit Magureanu, Talpes este un om care umbla cu mapa, despre care o sa va spuna ca nu e mapa, ci borseta. In mapa are diverse dosare, despre care fiti siguri ca o sa va spuna ca nu sunt dosare, ci cereri de demisie din PSD.

O codobatura care se bronza pe geamul presedintelui a declarat sub juramant ca, printre cererile de demisie din borseta lui Talpes, era si un memoriu despre Patriciu. Facut de Talpes, impreuna cu aghiotantul sau, Paul Sarbu. Talpes a intuit momentul in care pe Basescu a inceput sa-l deranjeze tot mai tare PNL.

Momentul a coincis cu intoarcerea acasa a celor trei jurnalisti rapiti in Irak si cu demisia lui Talpes din PSD. Asa ca arestarea lui Patriciu l-ar fi ajutat tare mult pe Basescu sa scape de incomodul Cabinet Tariceanu. In mod straniu, exact cand Patriciu era sa fie arestat, pe poarta din dos a arestului ieseau Corneliu Iacobov si Toader Gaureanu.

Adica taman oamenii lui Talpes si Tender, de la Rafo. Or, inseamna ca Talpes a facut un troc cu Basescu. Tie iti rezolv problema cu Patriciu, adica cu PNL, adica te ajut sa-l termini pe Tariceanu, iar mie imi eliberezi ostaticii. Adica pe intemnitata Rafo. Restul e un text pentru prosti, carora o sa le spun ca m-am dus sa ma predau noii Puteri. Dar noi, domnule Talpes, banuim care e adevarul.

Iar adevarul este ca nu dumneata te-ai invitat la Cotroceni. Ci ai fost invitat de Basescu, care a incercat un abordaj pirateresc al corabiei liberale, dar nu i-a iesit numarul. Asa cum l-a mai incercat si saptamana trecuta, cand s-a vorbit despre verificarea conturilor lui Tariceanu si Patriciu.

Ocazie cu care dumneata, domnule Talpes, ai facut o frumoasa prestatie, in baza memoriului pe care l-ai facut odinioara despre Patriciu.