Cele mai interesante oportunitati de afaceri ale anului ar putea fi cele din agricultura, datorita fondurilor masive nerambursabile puse la dispozitia doritorilor prin programul Sapard, este de parere invitatul Danei Deac ("Cafeaua cu sare"), ziaristul Dan Suciu - editor general Banii Nostri.

Dan Suciu considera ca elaborarea unui proiect pentru a obtine fonduri Sapard este laboriasa, dar merita efortul. Orice proiect trebuie sa dovedeasca bonitatea solicitantului, o rentabilitate acceptabila a investitiei si posibilitatea acoperirii de catre investitor, prin mijloace proprii, a jumatate din investitie.

Pentru a-si acoperi din fonduri proprii cele 50% , solicitantul va putea apela la Fondul de Creditare, ce va avea dobanzi sub dobanzile bancare curente. Defectul acestui fond: este inca in stadiu de proiect. Pentru administrarea Fondului de Creditare se bat bancile BCR, Romextera si CEC, mai afirma Suciu.

Fonduri Sapard avute la dispozitie lunar: - 48 de milioane de euro pentru sprijinirea si imbunatatirea activitattii de marketing in agricultura

- 89 de milioane de euro pentru exploatarile agricole

- 34 de milioane de euro pentru activitatiile adiacente exploatarii agricole.

Oportunitati bune de afaceri sunt si pentru IMM-urile care se ocupa cu managerierea proiectelor in agricultura, cu cercetarea si gasirea pietelor de desfacere.