Aceasta a fost declaratia facuta presei marti, de catre Paulo Teixeira Pinto, presedintele Banco Comercial Portugues (BCP), cea mai mare banca a Portugaliei, cu ocazia lansarii de catre BCP a unui microcredit, informeaza publicatia Forbes.

Adresandu-se jurnalistilor prezenti, presedintele bancii portugheze a spulberat speculatiile referitoare la o imbunatatire a ofertei BCP pentru pachetul de 62% din actiunile BCR Romania.

Paulo Teixeira Pinto a declarat ca banca a facut o oferta cat se poate de serioasa si competitiva pentru pachetul de actiuni al BCR si ca banca pe care o conduce nu-si va revizui oferta, chiar daca exista speculatii potrivit carora oficialii romani intentioneaza sa preseze cele doua banci ramase in cursa pentru privatizarea BCR, Erste Bank si BCP, sa-si imbunatateasca ofertele inainte de decizia finala.

Citand surse apropiate procesului de privatizare, FT Deutscland mentiona in editia de saptamana trecuta, ca Erste Bank a oferit 3,2 miliarde de euro pentru actiunile BCR, iar portughezii de la BCP au oferit doar 3,0 miliarde de euro.