Compania de asigurari americana AIG a anuntat miercuri ca va intarzia prezentarea rezultatelor financiare pe trimestrul trei al anului 2005, pana la data de 14 noiembrie, pentru o analiza mai detaliata si pentru a preveni repetarea unor greseli care s-au strecurat in prezentarile anterioare din anul acesta, informeaza Reuters.

AIG, cel mai mare asigurator din lume, dupa valoarea pietei, a fost deja subiectul unor investigatii federale ca urmare a unor greseli de calcul inregistrate in prezentarile financiare de anul acesta.

Asiguratorul american a atras deja atentia investitorilor sa nu se bazeze pe declaratiile financiare anterioare, anuntand ca-si va revizui datele financiare din anul 2002 pana in 2004, dar si pentru prima jumatate a anului 2005.

In pofida acetui fapt, compania estimeaza ca in al treilea trimestru al anului 2005, va inregistra un profit de 1,7 miliarde de dolari, in ciuda pierderilor cauzate de uraganele care s-au abatut asupra Statelor Unite in 2005.

In urma uraganelor Katrina si Rita dar si a altor catastrofe, AIG a anuntat ca, pentru trimestrul trei al anului 2005, a inregistrat pierderi totale de 1,57 miliarde de dolari. Katrina a costat compania de asigurari americana aproximativ 1,03 miliarde de dolari, iar in urma uraganului Rita, compania a pierdut 200 milioane de dolari.

Potrivit Reuters, AIG a mai anuntat ca estimarile privind cel de-al treilea trimestru al anului 2005 ar putea fi contrazise de datele finale ale analizei financiare trimestriale din noiembrie 2005.