Dupa ce miercuri compania de asigurari americana AIG a anuntat ca isi va revizui rezultatele financiare pentru perioada 2002-primul semestru al lui 2005, un alt gigant american, General Motors Corp.

a anuntat acelasi lucru, in seara de miercuri, referitor la rezultatele financiare pentru anul 2001, precizand ca acestea au fost majorate accidental cu aproximativ 400 milioane dolari, informeaza Reuters.

General Motors Corp., cel mai mare constructor auto din lume, a dezvaluit, catre Securities and Exchange Commission, faptul ca o serie de erori contabile au condus la greseli in modul de calcul al venitului net din operatiunile curente, care a fost supraevaluat cu un procent cuprins intre 25 si 35 de procente.

De asemenea, o serie de credite primite de la furnizori nu au fost inscrise in perioada pentru care au fost atribuite ci au fost trecute ca venituri in anul in care au fost primite. GM a decis astfel sa-si reformuleze bilanturile financiare pentru perioada 2000-2005, precizand ca acestea vor avea un impact condiderabil asupra rezultatelor anuntate anterior, pentru anul 2001.

Pierderile suferite de GM, anul acesta, se ridica la aproximativ 3 miliarde dolari, iar luna trecuta compania Delphi Corp., principalul furnizor de piese auto al GM, a depus cerere de intrare sub protectia legii falimentului, decizie care ar putea provoca grupului GM pierderi de 12 miliarde dolari.

Potrivit Reuters, General Motors Corp. a mai anuntat ca spera ca recentele reformulari ale bilanturilor financiare sa se finalizeze pana la sfarsitul anului 2005, cand va fi prezentat raportul anual.