Profesorul roman Adrian Ocneanu de la Universitatea Penn State(SUA) a reusit prin metode matematice sa reproduca printr-o sculptura a patra dimensiune a spatiului.In mod traditional lucrarile artistice sunt incarcate de simboluri aprent abstracte insa lucrarea profesorului Ocneanu depaseste aceste limite oferind o noua perspectiv inedita asupra spatiului.

Opera de arta creata din otel, are un impact visual deosebit, fiind un portal al mintii catre perceperea celei de-a patra dimensiuni. Lucrarea in sine are o inaltime de aproximativ 2 metri, fiind asezata pe un piedestal de granit pentru ca centrul ei sa se afle in prim-planul campului vizual.

Concret, sculptura este "umbra" tridimensionala a unui obiect solid in patru dimensiuni si are la baza rezultatele studiilor profesorului Ocneanu in domeniul teoriei campurilor cuantice.

Conform site-ului www.physorg.com opera de arta a fost creata cu fonduri donate de un fost absolvent al Universitatii Penn State, fiind dedicat victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001.

  • Clic aici pentru a vizualiza animatia sculpturii