"In prezent se poarta discutii pentru ca banii proveniti din privatizarile din Romania sa fie distribuiti si pentru lansarea sistemului privat de pensii" a declarat Gheorghe Barbu, Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si, totodata, Membru in Comisia de Privatizare a Bancii Comerciale Romane (BCR).

"Personal, sustin aceasta idee", a precizat domnia sa.

Barbu completeaza astfel solutia propusa de catre Ministerul Finantelor Publice (MFP), conform careia, anul viitor, vor exista facilitati fiscale pentru contributiile la asemenea fonduri.

Laurentiu Alexandrescu, consilier al Departamentului de Legislatie in cadrul MFP, a precizat ca zilele acestea se studiaza posibilitatea introducerii, incepand cu 2006, a unor deduceri la sumele platite pentru pensiile private si produsele de economisire-creditare destinate achizitionarii sau construirii unei locuinte.

Deducerea de 100 EUR/pe an la angajator ar completa-o pe cea existenta, de 200 EUR pe an, oferita in prezent, conform Codului Fiscal, pentru contributiile la fondurile private de pensii.