Presedintele Traian Basescu a facut distinctie intre performantele Guvernului si cele ale primului-ministru, afirmand "N-am spus niciodata ca acest premier e cel mai bun din ultimii 15 ani; am spus doar ca avem cel mai performant Guvern".

In acelasi timp, seful statului a aratat, la intalnirea cu societatea civila pe tema Constitutiei, ca este nevoie de clarificari in privinta raportului dintre Presedintie, pe de o parte, si Guvern sau Parlament, de cealalta parte.

In privinta performantelor Guvernului, este vorba de o declaratie citata de presa ca reactie a autoritatilor romane la publicarea raportului de monitorizare al UE. Atunci, Basescu a spus, avandu-l alaturi pe primul ministru Tariceanu, ca "avem cel mai bun Guvern din ultimii 15 ani".

A doua zi, la Londra, intr-un interviu acordat BBC, sefului statului a pomenit din nou performantele Executivului roman. Pe site-ul BBC in limba romana este reprodus urmatorul citat: "Guvernul Tariceanu a reusit sa scoata Romania din groapa in care il bagase PSD-ul. Ineficienta guvernarii lor ne-a adus la un acord cu o clauza de salvgardare extrem de usor de aplicat.

Ati vazut ca raportul mentioneaza progresele neprevazut de mari facute de Romania", a spus presedintele Basescu.

Citeste articolul complet in Averea