Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat vineri ca, in urma rectificarii bugetare , invatamintul va primi in plus aproximativ 2.000 miliarde lei vechi, dintre care 300 miliarde vor fi subventii pentru caminele si cantinele studentesti, iar aproximativ 1.700 miliarde lei vechi, alocati consiliilor locale, sint destinati cresterilor salariale ale profesorilor.

Tariceanu a mai anuntat ca, in urma aceleiasi rectificari bugetare, aproximativ 8.700 miliarde lei vechi vor fi redirectionati catre asigurarile de sanatate, iar Ministerul Muncii va primi sume suplimentare pentru cresterea cu 10% a pensiilor agricultorilor.

De asemenea, de fonduri bugetare suplimentare vor beneficia Ministerul Administratiei si Internelor, precum si Ministerul Economiei si Comertului.

Nici Ministerul Transporturilor nu a fost uitat, acestuia fiindu-i alocate 1.435 miliarde ROL. Tariceanu a declarat ca fondurile vor fi folosite pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatii si pentru acordarea unor facilitati de transport pentru anumite categorii sociale.

Tariceanu a anuntat ca, in ciuda acestor cheltuieli suplimentare, deficitul bugetar pe anul 2005 se va mentine la 1%.