Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, intr-un interviu pentru Realitatea TV, ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, ar trebui sa il primeasca in audienta, la Palatul Cotroceni, pentru ca are obligatia, conform Constitutiei, sa supravegheze buna desfasurare a institutiilor publice si in special a justitiei.

El a mentionat ca nu a primit, inca, un raspuns oficial din partea Presedintiei, insa a precizat ca, in cazul in care va fi refuzat, ii va trimite sefului statului o scrisoare, in care ii va explica toate nemultumirile sale.

Potrivit aceluiasi post de televiziune, presedintele Traian Basescu a refuzat sa il primeasca pe Patriciu in audienta, motivand ca doar justitia are competenta de a rezolva acest caz. Refuzul sefului statului a fost confirmat si de purtatorul de cuvint al presedintiei, Adriana Saftoiu.

Dinu Patriciu a avut, miercuri, 9 noiembrie, o intrevedere cu premierul Calin Popescu Tariceanu, scopul acestei intalniri fiind "reglementarea unor chestiuni legate de necesara prezumtie de nevinovatie in anchetarea dosarului Rompetrol si despre scurgerile de informatii de la Parchetul General".

A doua zi, seful Executivului a avut o interventie in plenul Camerei Deputatilor, in care a reiterat faptul ca este "absolut normal" gestul sau de se interesa la procurul general, Ilie Botos, despre cazul Patriciu, si a cerut justitiei sa isi faca datoria.

Dinu Patriciu este cercetat pentru presupuse afaceri ilegale, numele companiei pe care o conduce fiind amintit si in raportul privind neregulile din programul ONU "Petrol contra hrana".