Mii de modele de masini premium din lumea intreaga au fost scoase de pe piata si intoarse in fabrica pentru verificari. Motivul il reprezinta o posibila problema la cutia de viteze. Furnizorul acestor cutii de viteze este recunoscutul fabricant ZF din Germania.

Compania ZF a descoperit un segment neincalzit la angrenaj care se deterioreaza extrem de rapid daca este folosit in mod obisnuit. Acesta defectiune poate duce la prabusirea sistemului.

Problema a fost anuntata in America si Agentia Nationala pentru Siguranta in Condus a decis intoarcerea autoturismelor in fabrica. Primul model cu care s-au inceput verificarile a fost Land Rover LR3, cunoscut si sub numele de Discovery 3. Urmatoarele pe lista au fost Range Rover si modelele Range Rover Sport.

Peste 2000 de modele Land Rover au fost supuse verificarilor in Statele Unite si peste 4,500 la nivel global.

Aceiasi cutie in sase viteze este folosita de Jaguar, Aston Martin si BMW. Si aceste trei marci au inceput verificarile. Aston Martin ca declarat ca aceasta problema a afectat modelul DB9 si modelul Volante din lumea intreaga. Numarul de masini afectatenu este cunoscut cu exactitate nici macar de ceilalti doi fabricanti de automobile.

Pentru fiecare masina inspectia si rectificarea problemei dureaza aproximativ trei ore.

Agentia pentru Siguranta a deschis o investigatie pentru Ford . Dupa cateva plangeri depuse, Volvo XC90 SUV a retras 39,500 de modele de la vanzare. Problemele aparute sunt cablurile dispozitivului de fixare a bateriei si cateva probleme de siguranta. Pana acum nu s-a inregistrat nici un accident.

Sursa: www.just-auto.com