Banca Nationala a Greciei (NBG) a cumparat pachetul de 70% din actiunile companiei Eurial Leasing, contra sumei de 8 milioane euro, informeaza in editia de vineri, publicatia Reporter.gr. Banca Nationala a Greciei este actionar majoritar la Banca Romanesca, detinand in prezent un pachet de 87,14% din actiunile bancii din Romania.

Potrivit publicatiei grecesti Reporter.gr, suma platita de NBG pentru Eurial Leasing, principalul importator al marcii Peugeot in Romania, a fost de 8 milioane euro.

In urma tranzactiei, compania de leasing va beneficia de suportul celor 38 de sucursale ale Bancii Romanesti, la care NBG este actionar majoritar.

"Discutiile au inceput in vara, iar decizia a fost luata acum pentru ca piata leasing-ului, sau cel putin piata leasing-ului auto a ajuns la maturitate", a declarat directorul financiar al Eurial, citat de Reporter.gr.

Planurile noilor proprietari sunt de a dezvolta aria de activitate a companiei Eurial in noi sectoare, cum ar fi acela al leasing-ului financiar si operational pentru utilaje si instalatii, mai mentioneaza publicatia greceasca.