Negocierile dintre Guvern si sindicate se reiau sambata dimineata. La ora 9,00 cele patru confederatii sindicale vor afla daca declaratia vicepremierului Gheorghe Pogea de a aloca in 2006 invatamantului 5% din PIB "pe programe" are vreo acoperire practica.

Razvan Bobulescu, liderul Federatiei Alma Mater, in emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix, s-a aratat neincrezator fata de afirmatia vicepremierului. El sustine ca "proiectul de buget este batut in cuie, nu mai poate sa-l modifice nimeni, c-a trecut prin toate comisiile parlamentare".

"Noi, maine la ora 9,00 suntem la masa negocierilor.

Ati primit o oferta de va duceti la masa negocierilor?

Nu, o invitatie, sub argumentul ca vin ei cu o noua oferta. Eu vreau sa vad negru pe alb cum creste bugetul invatamantului la 5% din PIB. Eu sper sa fie de data asta si domnul Vladescu si domnul Barbu si domnul Marko Bella. Pentru ca daca e doar domnul Pogea eu nu stau. Plec.

Se fixeaza o echipa de negociere si din echipa de negociere lipsesc greii, care au decizia: Finantele si Munca", a comentat Razvan Bobulescu.

Intrebat daca sindicatele vor continua greva, el a spus ca, in functie de oferta Guvernului, Biroul Executiv largit al Federatiei Alma Mater va decide maine ce se va intampla.

Graba strica treaba

Zelul cu care DNA si Parchetul ancheteaza dosare de coruptie de dragul raportului de tara este riscant, spune Manuela Stefanescu, membru APADOR –CH.

Invitata in emisiunea Romania la Raport, ea a afirmat ca "scoaterea dosarelor pe banda rulanta este periculoasa", iar justitia, daca e independenta, le va respinge pe motiv ca "rechizitoriul este prost".

"Este evident ca exista presiunea aceasta, numai ca aici exista si riscul facerii dosarelor, chiar pornind de la niste lucruri pe care, teoretic, le stie toata lumea. Numai ca, una e ce stie toata lumea in materie de mari corupti, corupti mijlocii si altceva e un dosar penal. N-ar trebui sa lucram la norma rechizitorii sau dosare deschise.

Dupa parerea mea, singurul criteriu de apreciere a eficientei muncii si a parchetului si a justitiei va fi condamnarea definitiva", comenteaza Manuela Stefanescu.