In editia a patra a „Top 300 - Cei mai bogati Romani", editata de revista „Capital", Bucurestiul conduce detasat atat la numarul de milionari, cat si la valoarea cumulata a averilor.

Transilvania a marcat un salt puternic datorita judetului Cluj, care aduce in clasament atat actionarii Bancii Transilvania, cat si pe cei de la compania de cablu Astral, cumparata de UPC cu 404,5 milioane de dolari.

Editia din 2005 a Top 300 va fi lansata intr-o conferinta de presa, marti, 15 noiembrie, la ora 12.00, la sala Florentina a Hotelului Intercontinental.

TRANSILVANIA. Conform statisticii realizate de revista „Capital", exceptand Bucurestiul, Transilvania este regiunea cu cei mai multi milionari in dolari. Averea cumulata a celor 64 de oameni de afaceri transilvaneni prezenti in Top 300 Capital a atins anul acesta valoarea de 1,875-1,978 miliarde de dolari.

Cel mai bogat este Ioan Neculaie, cu o avere estimata la 200 de milioane de dolari. Patronul echipei de fotbal FC Brasov controleaza Uzinele Roman si este proprietarul grupului de firme Prescon. Averea sa este in scadere fata de anul trecut, pe fondul acumularii de datorii ale societatilor la care este actionar.

CRISANA. Cu doar opt milionari in Top 300, Crisana este pe locul doi in clasamentul pe regiuni. Acest lucru se datoreaza faptului ca averea acumulata de fratii Ioan si Viorel Micula a ajuns anul acesta la 700-750 de milioane de dolari, ceea ce a ridicat foarte mult valoarea totala a averilor milionarilor din regiune.

Grupul European Drinks, controlat de cei doi bihoreni, cel mai mare producator local din domeniul bunurilor de larg consum, a inregistrat o dublare a profitului in anul trecut fata de 2003 si se afla in plin proces de diversificare a activitatii.

Fratii Micula au investit peste zece milioane de dolari intr-o unitate de productie care va fi data in folosinta pana in luna decembrie si ar urma sa produca in viitor si sampon.

Citeste articolul complet in Evenimentul Zilei