Desi numarul masinilor incendiate a scazut in noaptea de sambata spre duminica, iar ministrul de Interne Nicolas Sarkozy a anuntat continuarea luarii unor masuri severe pentru reprimarea incidentelor, francezii au avut de trecut inca o noapte, a 17-a, de violente, informeaza Reuters.

Bilantul anuntat in zorii zilei de ieri indica 374 de vehicule incendiate si 212 arestari, de la 502 masini arse si 206 persoane arestate in noaptea precedenta, in timp ce la Paris nu au fost semnalate incidente, ca urmare a restrictiilor de circulatie impuse de autoritati.

Daca la Paris a fost liniste, in schimb, in centrul orasului Lyon, al doilea ca marime din Franta, violentele s-au extins, iar politia a utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de tineri care dorea sa incendieze mai multe masini, in vreme ce altii reusisera deja sa dea foc unui azil.

Si la Carpentras, in sudul tarii, s-au inregistrat violente, fiind incendiata o gradinita, iar la Strasbourg, in est, s-a dat foc unui numar de 12 vehicule. Incidente similare au avut loc la Haguenau, Selestat si Nancy. Doi politisti au fost raniti in cea de-a 17-a noapte de violente in suburbiile oraselor franceze.

Citeste articolul complet in Ziua