Aproape 84% dintre romani sunt nemultumiti de actualul nivel al taxelor si impozitelor platite la bugetul de stat, releva un sondaj INSOMAR realizat in perioada 28 octombrie - 6 noiembrie pe un esantion reprezentativ pentru populatia de peste 18 ani si cu o eroare maxima de 2,8%.

Potrivit acestuia, 43,5% dintre cei intervievati s-au declarat foarte nemultumiti de nivelul de impozitare din Romania, 40,4% destul de nemultumiti si numai 1,8% foarte multumiti.

Cu toate acestea, majoritatea romanilor sunt de acord cu „taxa pe viciu" pe care a propus-o actualul ministru al Sanatatii, care presupune o taxare suplimentara a tigarilor si bauturilor alcoolice in scopul imbunatatiirii activitatii din domeniul sanatatii.

39,5% se declara total de acord cu aceasta noua taxa, 27,9% in general de acord, in timp ce 18,3% au raspuns „nu prea de acord" si 14,3% sunt total impotriva.

Privita cu speranta la inceput, cota unica de impozitare si-a pierdut progresiv din relevanta sociala cu care fusese investita de populatie, explica autorii sondajului. Masurile fiscale ce s-au succedat intr-un ritm tot mai rapid au creat zone extinse de nemultumire in randul contribuabililor, conchid acestia.

Citeste articolul complet in Gandul