Compania de Balet „Oleg Danovski" din Constanta va efectua in perioada 26 noiembrie 2005 - 4 ianuarie 2006 traditionalul turneu anual in Germania.

De data acesta, artistii constanteni vor prezenta cinci montari din repertoriul curent, in 30 de orase germane, fiind vorba despre baletele clasice „Lacul lebedelor", in coregrafia maestrului Oleg Danovski, pe muzica lui P.I. Ceaikovski, „Spargatorul de nuci", pe muzica lui P.I. Ceaikovski, „Craiasa Zapezii", dupa o povestire de H.C.

Andersen, pe muzica lui Edward Grieg si Jean Sibelius, anunta ziarul constantean "Cuget Liber". Compania de Balet „Oleg Danovski" va mai sustine si spectacolele „Frumoasa din Padurea Adormita", pe muzica lui P.I.

Ceaikovski, cu un libret clasic reinterpretat de coregraful Calin Hantiu, dupa piesa cu acelasi nume, a carei coregrafie a fost semnata de Oleg Danovski, si „Cei trei Muschetari", in regia, coregrafia, decorurile si costumele lui Germinal Cassado, avand coloana sonora un colaj muzical cu fragmente din I.S. Bach, Charpentier, Lully, Couperin, Rameau, Handel, Scarlatti.

Turneul se desfasoara in colaborare cu Compania „Konzertdirektion Landgraf", fiind, in viziunea directorului Companiei de Balet „Oleg Danovski", coregraful Calin Hantiu, continuitatea unei traditii bazate pe un schimb de relatii culturale intre compania germana si teatrul constantean.

In cadrul turneului, in rolurile solistice vor evolua Aliss Tarcea, Cristian Tarcea, Monica Chereches, Horatiu Chereches, Felicia Serbanescu, Simona Costea, Gigel Ungureanu, Irina Ganea, Geta Runcan, alaturi de ansamblul companiei constantene de balet.