Potrivit Prime Transaction, sedinta bursiera de luni la BVB nu a adus nimic nou, din punctul de vedere al lichiditatii, valoarea totala a tranzactiilor ramanand in jurul palierului de 20 milioane RON. La Bursa Electronica Rasdaq, Socep Constanta (SOCP) a fost cel mai tranzactionat emitent de la prima categorie, cu un rulaj de 127,1 mii RON.

BVB - Bursa de Valori Bucuresti

Din punctul de vedere al lichiditatii, sedinta bursiera de astazi nu a adus nimic nou, valoarea totala a tranzactiilor ramanand in jurul palierului de 20 milioane RON. Indicii au inchis pe crestere, in urma unor evolutii bune in a doua parte a sedintei, in timpul acesteia avand variatii reduse, in general negative.

Se mentine in piata o stare apatica, de asteptare, ceea ce intarzie intrarea pe un trend clar, in lipsa unei presiuni exercitate de cumparatori sau vanzatori.

Banca Transilvania (TLV), cu un rulaj de 2,6 milioane RON, a fost cel mai tranzactionat emitent de la categoria a doua. Cursul a evoluat intre 1,1600 si 1,1700 RON/actiune pe parcursul sedintei, insa la final a fost un val de cumparari ce au facut ca inchiderea sa aiba loc la 1,1800 RON (+1,7%).

De la inceputul lunii titlurile TLV inregistreaza o crestere de 4,4%, evolutiile bune din ultimele doua sedinte permitand acest lucru. BRD-Groupe Societe Generale (BRD) a evoluat mult mai modest, pe un interval de 13,3-13,4 RON/actiune, cu inchiderea la pragul minim, adica in scadere de 0,8% fata de vineri.

Segmentul petrolier a fost reprezentat de Petrom Bucuresti (SNP) in sedinta de astazi. Alaturi de TLV, SNP este un alt titlu Blue-Chip cu o evolutie relativ buna astazi, datorata unei cresteri rapide la finalul sedintei. Astfel, dupa ce a evoluat sub pragul de 0,4200 RON/actiune toata sedinta, la final un ordin de cumparare a facut ca inchiderea sa aiba loc la 0,4250 RON/actiune (+1,2%).

Una din actiunile cu o evolutie buna astazi, la care se adauga o lichiditate relativ buna este Amonil Slobozia (AMO). Cursul a crescut in prima jumatate de ora la maximul de 0,0824 RON/actiune, dupa care au avut loc oscilatii de mica amploare, pentru ca inchiderea sa se faca la 0,0821 RON (+2,4%).

In ultimele doua sedinte titlurile AMO au recuperat o mare parte din scaderile lunii noiembrie, astfel ca acum, fata de inceputul lunii, cursul inregistreaza o depreciere de 1,1%.

Evolutii modeste in segmentul SIF, unde au predominat stagnarile, iar acolo unde au fost miscari de curs acestea aveau amplori reduse. Cel mai tranzactionat emitent din intreaga piata a fost SIF Oltenia (SIF5), cu un rulaj de 5,7 milioane RON,in conditiile in care cursul, dupa ce a scazut pana la un minim de 2,2100 RON/actiune si-a mai revenit, inchizand la fel ca vineri, la 2,2300 RON.

BER - Bursa Electronica Rasdaq

Ultima sedinta pentru Biofarm si Socep la Bursa Electronica Rasdaq, actiuni cu lichiditate in general buna, a caror lipsa in mod evident se va simti in sedintele urmatoare.

Socep Constanta (SOCP) a fost cel mai tranzactionat emitent de la prima categorie, cu un rulaj de 127,1 mii RON. Sun raportul cursului, SOCP a avut o prestatie modesta, evoluand intre 0,2680 si 0,2700 RON/actiune, cu inchiderea la nivelul inferior, in scadere cu 1,1% fata de vineri.

Biofarm Bucuresti (BIOF) a avut o lichiditate buna in ultima zi de tranzactionare pe piata Rasdaq. In plus, cumparatorii au exercitat o oarecare presiune, astfel incat cursul a urcat la maximul de 0,5500 RON/actiune, unde s-au transferat cea mai mare parte din cele 4,74 milioane actiuni de astazi.

Ductil Buzau (DUCL) a fost astazi printre cei mai tranzactionati emitenti, cu un volum de 1,6 milioane actiuni in valoare de 1,14 milioane RON. Aproape 1,5 milioane de actiuni s-au transferat in doua tranzactii mari, la pretul de 0,7100 RON/actiune, maximul zilei. Astfel, la nivelul pretului mediu titlurile DUCL inregistreaza o crestere de 15,4%.