A renuntat la film pentru teatru si a renuntat la ideea de a monta intr-un teatru profesionist pentru a se ocupa de teatru independent. Modelul sau in teatru este Vlad Mugur, iar in domeniul cinematografiei ii apreciaza pe Ingmar Bergman si Vittorio de Sica.

Liliana Campeanu a absolvit Facultatea Media, Sectia de Regie de Film, a fost asistent de regie si productie la „Occident" al lui Cristian Mungiu, editor coordonator al Matinal-ului „tvr-escian" si asistent de regie, producator montaj reality show „Alege Asia". A facut cateva scurt metraje: „Dincolo de albastru", „Jocul de v-ati ascunselea", „The pink...

morning", acesta din urma fiind selectionat si prezentat la mai multe festivaluri: FilmForum Berlin, Festival de scurtmetraj si animatie Dresda si Film Festival of Young East European Cinema Cottbus.

Acum a demarat proiectul „Tineri artisti independenti", in cadrul caruia vor fi prezentate trei piese de teatru: „De veghe in lanul de secara", dramatizare libera dupa romanul lui Salinger, spectacol jucat la Centrul MAD, si care, de la jumatatea lunii ianuarie va putea fi vizionat la Teatrul Foarte Mic.

„De veghe in lanul de secara" este regizat intr-o maniera cinematografica, scenele fiind decupate cu ajutorul luminii si a sunetului. „Strada Lourcine nr. 13", adaptare dupa „Crima din strada Lorcine" de Eugene Labiche, si „Fetele istete sfarsesc intotdeuna prost?", dupa un text de Stefan Caraman, sunt alte doua spectacole regizate de Liliana Campeanu.

Citeste articolul complet in Averea